Over Jaap

Vanaf jonge leeftijd heeft mijn vader mij de liefde bijgebracht voor natuur in het algemeen en voor vogels in het bijzonder. In de polders van het Groene Hart.  Hoe mooi is het om deze liefde door te geven aan mijn twee zoons, nu in de polders van Waterland.

De tuin was daarbij het vertrekpunt voor ons. Door het grote raam kijkend naar het roodborstje in de sneeuw. Of in de zomer naar buiten rennend als er een specht in de es zat te kloppen. De verhalen die door de jaren heen zijn ontstaan, vormden een belangrijke basis voor het schrijven van dit boek.

Gelukkig kreeg ik hulp van kunstenares en tante Trudie Vrolijk: zij verzorgde de illustraties. En oom Beno Kamp bleek amateur-vogelfotograaf te zijn met een rijk gevulde vogelfoto-database. Het boek kreeg vorm dankzij vormgeefster Dorien Bellaar.

Dorien Bellaar en Trudie Vrolijk bekijken de aquarellen

Ik hoop dat veel kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s of anderen dit boek met veel plezier zullen (voor)lezen. In de tuin (mocht het je als kind gegeven zijn… maar net zo goed een stadspark, binnentuin, etc) begint de voorliefde voor natuur. 

Instagram/tuinvanjacobenthomas

LinkedIn