Over het boek

Mijn boek ‘De Tuin van Jacob en Thomas’ gaat over nieuwsgierigheid, over kijken en luisteren naar vogels, over het samen beleven van avonturen in de natuur. Het boek is voor 4-9 jarige nieuwsgierige vogel-Aagjes, maar ook zeer leerzaam voor de voorlezers.

In het boek lees je verhaaltjes over tuinvogels die voorkomen in de poldertuin van Jacob en Thomas. Verhaaltjes over bijvoorbeeld Manke Nelis de merel, het eenzame heggenmusje en over de tuinrovers.

In de weetjes kom je van alles te weten over onder andere de poten en snavels van vogels, over eieren en over verliefde, coole en chille vogels.

In het doe-deel achterin het boek, kun je jouw vogels tekenen of plakken. Mocht je een vogel in jouw tuin zien die niet in het boek staat, voeg hem dan toe! Zo maak je er ook een beetje jouw eigen boek van. O ja, en met de vogelkwis kun je zien of je een echte vogelexpert bent!

Met veel dank aan de Tuin-van-Jacob-en-Thomas kernteam-leden kunstenares Trudie Vrolijk (zie foto onder), amateur vogelfotograaf Beno Kamp en vormgeefster Dorien Bellaar.

Veel plezier met lezen en doen!

Volg ons ook via instagram.com/tuinvanjacobenthomas.

ISBN 978 90 828770 0 7
NUR 210

Jaap met tante Trudie, kunstenares Trudie Vrolijk, die de prachtige illustraties heeft verzorgd