Over het boek

Mijn boek ‘De Tuin van Jacob en Thomas’ gaat over nieuwsgierigheid, over kijken en luisteren naar vogels, over het samen beleven van avonturen in de natuur. Het is een leuk en leerzaam boek voor 4-9 jarige nieuwsgierige vogel-Aagjes. En wat blijkt … ook de voorlezers leren er veel van!

In het boek lees je verhaaltjes over tuinvogels die voorkomen in de poldertuin van Jacob en Thomas. Verhaaltjes over bijvoorbeeld Manke Nelis de merel, het eenzame heggenmusje, de kwetterende winterkoning en over de tuinrovers.

Het boek ligt ook bij Natuurmonumenten, locatie Dwingelderveld

In de weetjes kom je van alles te weten over onder andere de poten en snavels van vogels, over eieren en over verliefde, coole en chille vogels. En over alle mezen, kraaiachtigen (‘kraai of kauw?’) en mussen in Nederland.

In het doe-deel achterin het boek, kun je jouw vogels tekenen of plakken. Mocht je een vogel in jouw tuin zien die niet in het boek staat, voeg hem dan toe! Zo maak je er ook een beetje jouw eigen boek van. O ja, en met de vogelkwis kun je zien of je een echte vogelexpert bent!

Lekker tekenen in het doe-deel

Inmiddels is er een 2e druk beschikbaar in heel Nederland en België! Vele opa’s, oma’s, ouders, juffen en meesters, en anderen hebben de 1e druk gekocht. ‘Ideaal voor als mijn kleinkinderen langskomen’, ‘ik lees er vaak uit voor in de klas’, ‘mijn dochter is er de hele vakantie mee in de weer geweest in de tuin’, ‘een mooi boek voor een mooie prijs waar je niet na twee avonden voorlezen mee klaar bent’, ‘ik heb er als voorlezer ook veel van geleerd haha’, zijn maar enkele reacties.

Maar nog belangrijker… de kinderen zelf vinden het een fijn boek. Naast de talloze mooie tekeningen en filmpjes die ik mocht ontvangen, heb ik de indruk van het boek ook ‘live’ mogen ervaren tijdens de presentaties die ik op scholen heb gehouden. Vogels spreken enorm tot de verbeelding bij kinderen. Zelf hebben ze vaak ook al verhalen over vogels in de tuin (‘er was een vogeltje tegen het raam aan gevlogen’), ze zijn nieuwsgierig en zeer natuurgericht. Wat heerlijk om vogel quizzen te houden en om de verschillende verhaaltjes te mogen voorlezen!

De 2e druk!

Last but not least… het boek is tot stand gekomen dankzij het Tuin-van-Jacob-en-Thomas dreamteam waarmee ik heb mogen werken, te weten kunstenares Trudie Vrolijk (zie foto onder), amateur vogelfotografen Beno Kamp en Fred Hoorn en vormgeefster Dorien Bellaar.

Veel plezier met lezen en doen!

Volg ons ook via instagram.com/tuinvanjacobenthomas.

ISBN 978 90 828770 1 4
NUR 210

Jaap met tante Trudie, kunstenares Trudie Vrolijk, die de prachtige illustraties heeft verzorgd