Wat een mooie recensie van ‘Gewoon wij’ thuisonderwijs

Mooie recensie https://gewoon-wij.be/2020/04/04/de-tuin-van-jacob-en-thomas/

Hieronder enkele passages…

Waarom dit boek?
Nu hoor ik enkelen van jullie denken ‘Ja, maar zo’n boeken zijn er zoveel.’ en ‘Op internet vind je ook die dingen.’ dus verduidelijk ik graag even waarom ik nu zo’n fan ben.

In de eerste plaats is het boek een gewoon voorleesboek. Het leuke van dit voorleesboek is dat het bomvol leuke informatie staat. Terwijl de kinderen dus luisteren naar de verhaaltjes (of ze zelf lezen), leren ze onbewust erg veel over vogels. Leren zonder iets te moeten doen, ideaal!

Is het verhaaltje uit en heeft je kind nood aan meer informatie dan worden de verhaaltjes ook afgewisseld met leuke weetjes over verschillende vogels. Wel moet ik er bijvertellen dat het steeds gaat over vogels in Nederland. Nu ja, het klimaat van Nederland is net zoals dat bij ons in België en dat geldt dus voor de vogels ook.

Denk je na alle verhaaltjes en weetjes dat het boek uit is dan ben je goed mis. Achteraan het boek zijn er nog heel wat pagina’s om zelf aan de slag te gaan. Zo kan je alle vogels die je ontdekt zelf gaan tekenen en zo je eigen logboek maken. Verder vind je ook nog een uitgebreide quiz om toch even te checken of je kinderen wel goed hebben opgelet tijdens het (voor)lezen.

En eigenlijk ga ik eindigen met het beste… Die illustraties!! WAUW!

En het allerleukste… het doe-deel wordt zo lekker gebruikt. Top!!

Hier nogmaals de link: https://gewoon-wij.be/2020/04/04/de-tuin-van-jacob-en-thomas/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *