Skype excursies!

De coronacrisis voorkwam dat ik er met verschillende schoolklassen op uit kon trekken om vogels te kijken. Daarom heb ik de afgelopen weken meerdere excursies per Skype gegeven voor de groepen 1-4 van de scholen De Havenrakkers en de Overhaal. Foto’s en filmpjes die ik had gemaakt heb ik verwerkt in een vogelexcursiepresentatie.

Het blijft natuurlijk raar… zo op afstand voor een groep van 20 kinderen presenteren. En voor de kids ook… die ‘meester’ op afstand met een koptelefoon op. Maar gelukkig was het een groot succes. Gewoon een half uurtje, 5-7 vogels uit de omgeving. En doen alsof we samen op pad gaan.

Tijdens de presentatie bewegende beelden van de lepelaar!

En ik kreeg hele goede vragen. Zoals waarom de aalscholver moet opdrogen. Dat komt omdat hij geen vet op zijn veren heeft zoals eenden dat wel hebben. En dus glijdt het water er niet vanaf. Of de vraag of je eendjes mag voeren. Het advies van de Vogelbescherming is om zo min mogelijk brood te voeren.

In de presentatie dit keer meer over bijvoorbeeld de lepelaar, torenvalk, bergeend, kuifeend en baardman!

Ook de Torenvalk kwam aan bod. Je ziet soms wel eens een torenvalk ‘hangen’ in de lucht. Dan wappert hij heel hard heen en weer met zijn vleugels. Bidden noemen we dat.

Mocht je het leuk vinden om een Skype excursie of een echte excursie te organiseren op school, mail me dan op jjvermei@xs4all.nl. Inhoud kan aangepast worden… ik heb foto’s en beelden van tientallen vogels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *