Vogeltelling door Jacob en Thomas!

Afgelopen zondag was het zover… met de stoel en verrekijker voor het raam: vogels tellen voor de tuinvogeltelling. Een half uur lang alle vogels in de eigen tuin tellen. Helaas, die vinken bij de buren, en die 40 spreeuwen die overvlogen… tellen niet mee!

Thomas en Jacob aan de slag!

Vorig jaar was de oogst zeer mager: 2 koolmezen en 2 pimpelmezen. Dit jaar was het veel beter. Dat lag vooral aan het weer (vorig jaar regende het en waaide het fors) en het tijdstip denk ik (dit jaar in de ochtend, vorig jaar eind van de middag). Maar het feit dat we zoveel meer pimpelmezen hebben geteld heeft een andere oorzaak: het blijkt dat het gewoon een enorm goed pimpelmezen jaar is in Nederland!

Helaas niet onze huisspecht en ons winterkoninkje gezien…

Onze uitslag van 2020:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *