Fraaie recensie van Christien (Insta #boekbabbels)

Mooi verwoord! Te volgens op insta: https://www.instagram.com/p/B36MONCgWxJ/

De tuin van Jacob en Thomas van Jaap Vermeiden.
Ik heb dit mooie boek van Jaap Vermeiden zelf toegestuurd gekregen. Nogmaals bedankt!
Ik ben gek op vogels! Toevallig zondag nog naar avifauna geweest.
?
Waar gaat het boek over:
De Tuin van Jacob en Thomas is een leuk en leerzaam kindervogelboek voor nieuwsgierige vogel-aagjes van 4-9 jaar. Maar ook voor nieuwsgierige ouders, opa’s, oma’s, en vele anderen. Een boek om kinderen de liefde voor natuur in het algemeen en vogels in het bijzonder bij te brengen. En de (binnen)tuin is de eerste natuur die kinderen meekrijgen!
In dit boek lees je VERHAALTJES over tuinvogels die voorkomen in de poldertuin van Thomas en Jacob. Verhaaltjes over het roodborstje in de sneeuw, Manke Nelis de merel, het eenzame heggenmusje en de tuinrovers.
Afgewisseld met WEETJES over vogels. Welke soort vogelpoten zijn er zoal en waarvoor dienen ze? Idem voor de snavels. En hoe zien bepaalde tuinvogeleieren eruit en hoe groot zijn ze vergeleken met een kippenei? En hoe merk je dat vogels verliefd op elkaar zijn?
Achterin is er het DOE-DEEL waarin de lezertjes het vogelboek kunnen uitbreiden met hun eigen verhaaltjes, vogeltekeningen en plakwerk. Want de ene tuin is de andere niet!
Tot slot een VOGELKWIS om te checken of je een echte vogelexpert bent.
Met rijke illustraties van kunstenares Trudie Vrolijk en mooie foto’s van amateur-vogelfotografen Beno Kamp en Fred Hoorn
?
Mijn mening:
Wat een mooi boek is dit! Schitterende tekeningen van Trudie Vrolijk. Even swipen voor twee schitterende tekeningen!
Het boek wordt afgewisseld met een prentenboekverhaal en interessante weetjes over allerlei tuinvogels. Echt heel erg leuk. Daarnaast staat er achter in het boek nog een doe-deel om je eigen tuinvogels te tekenen, je favoriete vogel, een fantasievogel en een kwis om te kijken of je iets hebt opgestoken van de vele weetjes in het boek.
Ik vond het een mooi en leerzaam boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *